Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Γνώμη της λέσχης για το Διαβάζοντας στη Χάννα" του Μπέρναρντ Σλινκ


Το βιβλίο ικανοποίησε απόλυτα το σύνολο των μελών και συζητήθηκε μ' ενθουσιασμό. Η ερωτική σχέση ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού με μια τριαπεντάρα, τη Χάννα, η οποία του επιβάλει με τον τρόπο της να της διαβάζει σε κάθε τους συνάντηση. Η αφήγηση γίνεται από τον πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας, σε ηλικία μεσήλικα πλέον και μας αποκαλύπτει αργά κι επιδέξια γιατί η Χάννα του ζητούσε να της διαβάζει και ποια ήταν η ζωή της πριν την γνωρίσει. Αποκαλύψεις που θέτουν ηθικά ερωτήματα στον αναγνώστη, ο οποίος τελικά προβληματίζεται στο αν θα πρέπει να καταδικάσει πρόσωπα και τις αποφάσεις τους. Παρ' όλο που το κείμενο του οπισθόφυλλου προδίδει κάπως την υπόθεση, το βιβλίο διαβάζεται με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος (για άλλους αναμενόμενο και για άλλους απρόσμενο). Η μετάφραση του Ιάκωβου Κοπέρτι πολύ καλή!

Επόμενη συνάντηση της λέσχης στις 3 Φεβρουαρίου 2010, 5:30 μ.μ. με βιβλίο προς συζήτηση το "Η δεξιά τσέπη του ράσου" του Γιάννη Μακρυδάκη, εκδόσεις ΕΣΤΙΑ.

Επίσης στις 11 Φεβρουαρίου θα έχουμε προβολή της ταινίας "Σφραγισμένα χείλη", που είναι μεταφορά του βιβλίου "Διαβάζοντας στη Χάννα" στη μεγάλη οθόνη, και μετά συζήτηση με θέμα: "Μεταφορά ενός λογοτεχνική έργου στην οθόνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: