Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 Ο παράμεσος της Υόκο Ογκάουα, εκδόσεις ΆγραΤο βιβλίο δεν το είχαν διαβάσει όλα τα μέλη της Λέσχης μας. Σ' αυτoύς που το διάβασαν δεν άρεσε.
  Παραδέχτηκαν όμως ότι είχε πολλά στοιχεία ενδιαφέροντα!
Η γλώσσα απέριττη για να δώσει την αίσθηση της παγωνιάς που επικρατούσε σε όλο το βιβλίο και στην ατμόσφαιρα που ήθελε να δημιουργήσει η συγγραφέας.
 Η νεαρή που ερωτεύεται το αφεντικό της τόσο παράφορα και συγχρόνως μαζοχιστικά, που θυμίζει την πεταλούδα που τριγυρίζει στο φως αν και καίγεται.
Η μαγεία που την μαγνητίζει και την συνεχίζει παρ' όλα αυτά  με το να εξακολουθεί να φοράει τα μαγικά παπούτσια και πολλά άλλα έχουν ενδιαφέρον και σε τραβούν παρ'όλο που σε τρομάζουν.
Το βιβλίο της Ογκάουα έχει συμβολισμούς και προεκτάσεις που πρέπει να προσεχθούν σε μια δεύτερη ανάγνωση!
Βιβίνα Βαλσαμάκη (μέλος της λέσχης) 


Για τον επόμενο μήνα 2 Απριλίου, ημέρα Τρίτη, έχουμε επιλέξει να διαβάσουμε το βιβλίο του Χρήστου Αστερίου ''Ισλα Μπόα''των εκδόσεων Πόλις. 

Είπαμε να διαβάζουμε εναλλάξ έναν Έλληνα συγγραφέα και έναν αλλοδαπό. Η συνάντηση θα γίνει στο σπίτι της ευγενικής φίλης της Λέσχης Κας  Μάρθας Τσομίδη, Λεωφ. Διονύσου 100, σχεδόν απέναντι από τον παλιό φούρνο και λίγο μετά την Αιολίδος, στις 11.30 π.μ. Για περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλ. της Κας Τσομίδη: 210 6211051.

Δεν υπάρχουν σχόλια: